Turkisk smulpaj
Här kusin Anette kommer receptet på den turkiska smulpajen som jag gjorde förra lördagen:
250 gr aubergine
250 gr zucchini
1 röd paprika
2-3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1-2 tsk basilika eller timjan
75 gr margarin
2 dl vetemjöl
80 gr riven ost, gärna parmesan
100 fetaost
1. Skölj och tärna grönsakerna. Fräs dem i oljan. Pressa i vitlöken och häll i tomaterna. Låt det puttra ca 10 min. Saka av med salt, peppar och örtkrydda.
2. Blanda mjöl, matfett och riven ost i en matberedare eller bunke. Hacka samman till en grynig massa.
3. Häll grönsaksröran i en pajform. Tärna och lägg över fetaosten. Smula över degen.
4. Sätt ugnen på 225 gr och grädda pajen i nedre delen i ca 20 min. Servera med tomatsallad eller som tillbehör på buffébordet.
Kommentarer
Trackback